Hvordan kan kunstig intelligens som ChatGPT og SkoleGPT lette arbejdet for naturfagslærere og samtidig styrke elevernes læring?
Dette introduktionskursus giver dig en praktisk gennemgang af, hvordan du kan integrere AI-værktøjer i din daglige undervisning for at forbedre både undervisningsplanlægning og elevaktiviteter.
Kurset vil give dig konkrete eksempler på, hvordan du kan bruge ChatGPT til at:
- Udvikle undervisningsmaterialer og differentiere opgaver
- Få idéer til eksperimenter og undersøgende arbejde
- Generere evalueringsopgaver og prøvespørgsmål
- Støtte elevernes individuelle læringsprocesser med personligt tilpassede forklaringer og vejledning
Vi vil også se på, hvordan SkoleGPT – den skræddersyede skoleversion af ChatGPT – kan anvendes til at skabe et trygt og kontrolleret AI-miljø, som understøtter både lærerens og elevernes behov.
Inden kurset skal du oprette en profil på OpenAI: ChatGPT (openai.com)
Indhold:
- Introduktion til ChatGPT og SkoleGPT
- ChatGPT som hjælp til undervisningsplanlægning og differentiering
- AI som støtte til elevernes selvstændige arbejde
- Overvejelser om etik og sikkerhed ved brug af AI i undervisningen
- Eksempler på undervisningsforløb med ChatGPT i naturfag
- Q&A og diskussion af konkrete udfordringer og muligheder
Bemærk:
Kurset kræver ingen forudgående kendskab til AI, men det anbefales, at deltagerne har adgang til en computer under kurset for at kunne afprøve værktøjerne.
Program:
- 9.00 – Ankomst og mulighed for morgenmad
- 9.30 – Velkomst og kursusindhold
- 13.00 – Frokost
- 13.45 – Kursusindhold
- 15.45 – Fælles opsamling og evaluering
- 16.00 – Tak for i dag
Formål:
Formålet med kurset er at give dig konkrete redskaber til at integrere AI-teknologi i din naturfagsundervisning. Du vil efter kurset have værktøjer til at optimere forberedelsestiden og tilpasse undervisningen til elevernes forskellige niveauer og læringsstile.
Målgruppe:
Naturfagslærere i grundskolen og gymnasiet
Om underviseren:
Ulla Hjøllund Linderoth
Er uddannet biolog og tidligere lektor ved Læreruddannelsen Silkeborg. Nu selvstændig naturfagskonsulent og sidder som formand for Opgavekommissionen i naturfag i Undervisningsministeriet og udvikler de digitale prøver i naturfagene. Ullas primære opgave er lærerkurser indenfor natur/teknologi og i det fælles naturfaglige.
Ulla er beskikket censor ved den fælles naturfagsprøve og underviser i natur/teknologi og biologi på Gudenåskolen i Ry, hvor hun også har varetaget naturfagsprøven.
De sidste 15 år har Ulla skrevet læremidler – blandt andet Xplore Natur/teknologi, Xplore Biologi og Xplore Fællesfagligt, udviklet til den fællesfaglige undervisning.
Kompetencefonden
Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.