Kursusbeskrivelse
Fællesfaglig undervisning og prøven i naturfag
Vil du opdateres på alt det nye indenfor naturfagsprøven og inspireres til, hvordan du kan skabe sammenhæng mellem undervisning og prøven, så er dette kursus lige noget for dig?
Kurset vil give dig et indblik i, hvad der gælder fra ministeriets side. Samtidig vil du få idéer til, hvordan du kan tilrettelægge en sammenhængende undervisning i naturfagene, som naturligt leder frem mod prøven.
Som eksaminator og censor bliver du helt skarp på, hvilke krav der er til prøven og på, hvordan du bedst muligt støtter eleverne undervejs og vurderer dem ved selve prøven.
Du bliver præsenteret for kompetencebaserede undersøgelser og andre aktiviteter, som du kan bruge direkte i din undervisning på skolen. På den måde vil du have input til dine årsplaner til næste skoleår. Vi kommer derudover til at berøre opfordringen fra læseplanen om at arbejde problembaseret i natur/teknologi på mellemtrin, og du får konkrete bud på, hvordan det kan udmøntes.
På kurset får du også indsigt i den forestående fagfornyelse i naturfag, og du bliver klædt på til at planlægge en kompetencebaseret undervisning, som samtidig imødekommer det nye i naturfagene – hver for sig og på tværs.
Lærere, der underviser i geografi, biologi og fysik/kemi
Formål
At kende rammerne og samtidig få inspiration til den fællesfaglige undervisning, så du har et afsæt for at lave din årsplan i naturfagene.
Tidsramme
Kurset starter kl. 9.30 på dag 1 og afsluttes kl. 13.00 på dag 2 – med mulighed for frokost efterfølgende
Om underviseren

Instruktør
Ulla Hjøllund Linderoth
Er uddannet biolog og tidligere lektor ved Læreruddannelsen Silkeborg. Nu selvstændig naturfagskonsulent og sidder som forperson for opgavekommissionen for nationale færdighedstest i biologi i Undervisningsministeriet og udvikler de digitale prøver i naturfagene. Ullas primære opgave er lærerkurser indenfor natur/teknologi og i det fælles naturfaglige.
Ulla er beskikket censor ved den fælles naturfagsprøve og underviser i natur/teknologi og biologi på Gudenåskolen i Ry, hvor hun også har varetaget naturfagsprøven.
Siden 2008 har Ulla skrevet læremidler – blandt andet Xplore Natur/teknologi, Xplore Biologi og Xplore Fællesfagligt, udviklet til den fællesfaglige undervisning.
Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER