Fremtidens bæredygtige efterskolekøkken
Gennem to kursusdage, med 5 ugers mellemrum, får kursisterne dette med hjem til arbejdet i køkkenet:
- Ny opdateret viden og simple kokkefifs til de bedste bæredygtige råvarer fra både land og hav.
- Indblik i fremtidens madkultur – Hvordan ser verden egentlig ud i de unges perspektiv.
- Mulighed for at tilpasse, optimere og udbygge egne nuværende menuplaner i en grønnere retning.
- Metoder til at højne succesraten, når der sættes nye ting på menukortet.
- Idéer til, hvad I kan sætte igangsætte af initiativer på efterskolen nu og her.
- Praksisnære og konkrete værktøjer, der understøtter en fremtidssikret bæredygtig udvikling.
Kursus program
Dag 2
09.00 – 09.30 Mulighed for morgenmad og kaffe
09.30 – 09.45 Velkommen præsentationsrunde
09.45 – 13.00 Undervisningsindhold
13.00 – 14.00 Frokost og pause
14.00 – 15.45 Undervisningsindhold
15.50 – 16.00 Afrunding og hvad skal der ske inden vi mødes igen
16.00 Tak for i dag
Dag 2
09.00 – 09.30 Mulighed for morgenmad og kaffe
09.30 – 09.45 Velkommen og siden sidst
09.45 – 13.00 Undervisningsindhold
13.00 – 14.00 Frokost og pause
14.00 – 15.45 Undervisningsindhold
15.50 – 16.00 Afrunding og evaluering
16.00 Tak for i dag
Kursusbeskrivelse
Nye krav, udfordringer og en masse muligheder
Vi kender alle til udfordringerne med at få visse kollegaer og elevgrupper til at juble over nye grønsagsretter og minimale mængder rødt kød. Samtidig bliver vi konstant bombarderet med nye bæredygtige krav til, hvad vi bør servere i efterskolens spisesal. Der ingen tvivl om at forandring er nødvendig, men hvordan gør man lige?
”Vegetar-tirsdag” og ”fisketorsdag” er ganske enkelt ikke længere nok – Der skal nye ting på menukortet, der skal kommunikeres anderledes, og der skal skabes en ny fælles forståelse af begrebet bæredygtighed, hvis vi skal have alle med.
Det er dog på ingen måde nemt at skabe forandring – og slet ikke når det kommer til vores madvaner. Vejen til succes kan derfor naturligt opleves både svær og lang, når vi knokler løs i køkkenet.
Men vi SKAL lykkes, for én ting er helt sikkert. Fremtidens måltider i efterskoleverden kommer til at se væsentlig anderledes ud, end de gør i dag. Fremtidens unge er klar – og sammen med omverden, kommer de til at møde os med helt nye forventninger og ønsker.
Bliv klædt på til fremtiden
På dette kursus vil I blive klædt grundigt på til at sætte gang i udviklingen af en ny bæredygtig, velsmagende og fremtidssikret madkultur på jeres efterskole. En ny madkultur og tilgang i køkkenet hvor madglæde, nysgerrighed og lækre smagsoplevelser stadig er i højsædet.
På kurset vil I blive præsenteret for praksisnære værktøjer og forskellige metoder, der alle nemt kan implementeres i en hektisk hverdag. Værktøjer og metoder der vil være med til at minimere udfordringerne og i stedet skabe fornyet lyst, glæde og motivation til forsat udvikling og forandring. Fremtiden skal nemlig smage godt!
Kurset er bygget op over to dage fordelt med ca. 5 ugers mellemrum. Det gør vi for at give optimal mulighed for, at I både kan udvikle, teste samt få sparring og feedback på de nye initiativer. Alt sammen noget der er med til at sikre, at I kommer bedst muligt i gang og får størst mulig værdi af kurset.
Om underviseren
Mikkel Wejdemann
Mikkel Wejdemann, der også går under sit firmanavn MadMikkel, fungerer til dagligt som gastronomisk konsulent. Mikkel er et velkendt ansigt på Balle-Læring og kursus, hvor han gennem utallige kulinariske kurser de sidste 5 år har delt ud af siden store viden, pædagogiske forståelse og smittende passion for madens forunderlige verden. Det er altid vigtig for Mikkel at gøre kurserne så virkelighedsnære og direkte brugbare som overhovedet muligt.
Mikkel har gennem sit arbejde stor erfaring med, hvordan man bedst muligt kommer i gang, fastholder og forsætter den bæredygtige omstilling i diverse storkøkkener. Hvad enten det er efterskolekøkkener, private og kommunale kantiner eller sågar lufthavne. Mikkel har arbejdet indgående med forskellige store og små efterskoleprojekter, og har desuden selv en baggrund som efterskolelærer, hvor han gennem 7 år underviste på skolens gastronomilinje.
Ofte stillede spørgsmål
Der vil både være teori i kursuslokalet og praktisk arbejde med afprøvning af teorien i køkkenet
Ja.
Der vil både være tid til erfaringsudveksling i løbet af kursusdagene, og om aftenen mens man reflekterer over dagen der gik.
Kurset henvender sig til ansatte i køkkener på efterskoler, højskoler eller kantiner.
Medbring tøj der kan laves mad i.
Varigheden. Vi er det eneste kursussted, der har 2-dages kurser. Længden er god, fordi kurset giver optimal mulighed for fordybelse og refleksion.
Tilbud om overnatning
Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.
Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER
Overnatningssteder
-
- Hotel Bredehus, Kirkegade 25, 7182 Bredsten – 2 minutter i bil
-
- Topagergaard B&B, Bredstenlundvej 21, 7182 Bredsten – 4 minutter i bil
- Farmerannekset (Ravning B&B), Ravningvej 55, 7182 Bredsten – 4 minutter i bil
-
- Danhostel Vejle, Vardevej 485, Skibet, 7100 Vejle – 6 minutter i bil