GRAFISK FACILITERING – for vejledere

Lær at fremhæve elementer og at understrege pointer med grafisk facilitering. Relevant for alle i skoleverdenen.
Periode 11. - 12. oktober 2022
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Anne Dissing Rasmussen
Pris 2950 kr + moms. Ved tilmelding af 5 lærere fra samme skole betales kun for 4 lærere.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller IPAD

Grafisk facilitering for vejledere – en vej til motiverende læring og udvikling

Kurset Grafisk facilitering for vejledere er for dig, som gerne vil bruge grafiske virkemidler i din vejledningspraksis, i teamsamarbejdet og i din undervisning. På kurset får du tips, tricks og træning til at anvende grafisk facilitering til at skabe motiverende læring og udvikling via engagement, gode dialoger og fælles fokus.

Kurset er for læse-, matematik- og naturfagsvejledere. Træning i ‘de syv trædesten’ på vej til  grafisk facilitering er fælles på tværs af fagene. Når vi skal arbejde med procesmodeller og skabeloner, vil øvelserne foregå i grupper med vejledere indenfor samme fag. Her vil der blive arbejdet med cases fra egen praksis med plads til dialoger og faglig sparring i faggrupperne. 

I din praksis som underviser og vejleder, kan enkle tegninger bruges til at skabe overblik og fastholde fokus på læringsmål. Generelt kan grafisk facilitering bruges som en måde at skabe engagerede og overskuelige læreprocesser i fagene.  I grafisk facilitering gælder Keep it short and simple og less is more. Det handler altså ikke bare om at tegne, men om at omsætte noget komplekst til en simpel model, der kan tegnes. Det er en måde at tænke på, som vi også skal træne! 

Hvordan skaber vi større motivation for læring både hos børn og voksne? Se for dig et skema eller et ark fyldt med tekst om et forløb og mærk efter, hvordan det virker på dig? Hvis nogen I stedet inviterer dig med på en læringsrejse illustreret som en landevej med milepæle undervejs eller viser en tegning af et bjerg, der skal bestiges, gør det dig mon mere motiveret? Det grafisk element kan også sættes i spil med en enkelt stjernemand på siden med refleksionsspørgsmål – hans smil og en tankeboblen med et spørgsmålstegn vækker vores spejlneuroner, taler til vores følelser og giver os lyst til at engagere os!

Alle deltagere får en gave: To lækre tusser til grafisk facilitering og et hæfte til at træne og tage grafiske noter.

Målgruppe:

Kurset retter sig mod vejledere (matematikvejledere, læsevejledere og naturfagsvejledere)

 

Om underviseren:

Anne Dissing Rasmussen, Tegnekompasset

Proceskonsulent og projektleder med mere end 15 års erfaring i skoleverdenen. Ejer af virksomheden Tegnekompasset.dk.

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 600 for et enkeltværelse, og kr. 750 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Kompetencefonden

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Scroll til toppen