Vidensbaseret matematik
Hvordan kan man udvikle en engagerende og udfordrende undervisning, der får eleverne til at spærre øjnene op og kaste sig aktivt ud i at bruge og udvikle deres personlige matematiske viden og færdigheder til at undersøge, modellere og løse matematiske problemstillinger?
Vi vil præsentere forskellige eksempler på en bundsolid matematikundervisning, der udfordrer og aktiverer alle elever på deres niveau og holder dem i flow. Det er en matematikundervisning, der kombinerer udvalgte områder inden for de seneste års matematikdidaktiske forskning og udvikling med den bedste danske undervisningstradition og udviklingen i de afsluttende prøver i matematik.
I kommer til at afprøve forskellige aktiviteter og korte undervisningsforløb på basis af nogle af de mest spændende internationale undervisningsformer i matematik, som blandt andet den canadisk-svenske Peter Liljedahls ”Det Tænkende Klasserum”.
Kursdagene er prakisorienteret og indeholder en række praktiske øvelser og aktiviteter, der vil give dig et indblik i, hvad vidensbaseret matematikundervisning er, hvordan den kan komme til udtryk i en undervisning, der giver eleverne konkrete værktøjer til at forbedre deres matematikfaglige viden og færdigheder. Vi inddrager også eksempler fra de seneste års afsluttende prøver i matematik og viser, hvordan en vidensbaseret matematikundervisning kan være en hjælp i den forbindelse.
Vi inddrager undervisningsforløb, opgaver og refleksioner, der bygger på teori fra: Jo Boaler, Jerome Bruner, Alan Bishop, Peter Liljedahl, Richard Lehrer og Van Hieles m.fl.
Målgruppe
Lærere, der underviser i matematik i udskolingen
Om underviseren:
Adrian Bull
Adrian er læringskonsulent og lektor i matematik ved VIA University College.
Torben Blankholm
Torben er lærer og forfatter
Dag 1
09.00 – 09.30: Mulighed for morgenmad og kaffe
09.30 – 13.00: Kursusindhold
13.00 – 14.00: Frokost og pause
14.00 – 19.00: Kursusindhold
19.00 – 19.45: Aftensmad
19.45 – 20.45: Kursusindhold
20.45 – ? Mulighed for social hygge
Dag 2
08.15 – 09.00: Mulighed for morgenmad og kaffe
09.00 – 12.45: Kursusindhold
12.45 – 13.00: Opsamling og evaluering
13.00 – ?: Frivillig frokost og farvel
Tilbud om overnatning
Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.
Kompetencefonden
Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.