Ønsker du viden og ny inspiration til at anvende bevægelse målrettet din undervisning i alle fag?
Så deltag på dette praksisorienterer kursus, hvor du får masser af ideer til nye aktiviteter og viden om, hvornår det giver mening at bruge bevægelse i undervisningen, hvilken type bevægelse, der bedst egner sig i den konkrete undervisningssituation samt med hvilket fagligt indhold.
Målgruppe
Lærere i 0. til 9.kl samt skolepædagoger.
Indhold
Kursets indhold præsenteres på en måde, så din viden kan overføres til de fag du underviser i.
Vi afprøver alt i praksis, så du er en aktiv del af din egen læring. Du lærer endvidere, hvordan du strukturerer og organiserer undervisningen, så den fungerer optimalt.
Jeg anvender de anbefalede strukturer under hele kurset, så du oplever dem anvendt i praksis.
Kursets indhold og gennemførelse er tilrettelagt med stor fokus på, at du får et stort læringsudbytte. Som underviser er jeg meget optaget af, at der er sammenhæng mellem det jeg siger, og det jeg gør. Derfor varierer kurset mellem teori, praksisøvelser og egen refleksion.
Du kommer hjem fra kurset med en konkret plan for, hvordan du fremadrettet vil integrere bevægelse i din undervisning, hvilken aktivitet du vil afprøve først og med hvilket fagligt fokus.
Dine kompetencer efter kurset:
- Viden om hvordan og hvorfor bevægelse understøtter læring.
- Viden om de fem bevægelsesformer og hvilken type, der er bedst egnet til den konkrete situation.
- Viden om små strukturelle fif, når undervisningen foregår i bevægelse herunder undervisningsdifferentiering.
- Viden om vigtige læringsstrategier, som kan indgå i alle aktiviteter for at fremme læring.
- Gode ideer til, hvordan det bliver en naturlig del af din daglige undervisning.
- Nye bevægelsesaktiviteter og lege som kan anvendes til alle fag.
ALLE kan deltage. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger!
Husk praktisk tøj og sko til både inde og ude, da en del af kurset foregår i bevægelse.
Om underviseren:
Bettina Lerche

Jeg har i 18 år beskæftiget mig med sammenhængen mellem bevægelse og læring. Jeg arbejder deltids som inklusionsvejleder i en folkeskole og er indehaver af firmaet Læring i Bevægelse.
Jeg er medforfatter af bogen ”Sæt dansk i bevægelse – udeundervisning med 100 læringsmål” og forfatter af bogen ”Sæt matematik i bevægelse”. Samt jeg har skrevet praksisguiden ”Sådan strukturerer du din udeundervisning”.
Som underviser er jeg meget optaget af, at der er sammenhæng, mellem det jeg siger, og det jeg gør. Hvis jeg siger, at vi højst kan lytte opmærksomt i ti minutter, så taler jeg kun ti minutter, efterfulgt af en øvelse. Derfor varierer mine kurser meget mellem teori, praksisøvelser og egen refleksion.
Tilbud om overnatning
Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.
Kompetencefonden
Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.