MATEMATIKUNDVISNING UDSKOLING

Matematik didaktik i praksis – til udskolingen
Periode 26. - 27. februar 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Adrian Bull & Torben Blankholm
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller iPad til noter

Vidensbaseret matematik

Der er brug for at skabe sammenhæng mellem forskning i matematikdidaktik og matematikundervisningen i praksis. Vores bud er som lærer at kaste sig ud i at arbejde med vidensbaseret matematikundervisning, som vi beskriver det i bøgerne Vidensbaseret Matematikundervisning 1, 2 og 3.

Hvert kapitel i bøgerne behandler en forskers teori og består af tre dele:

  1. En gennemgang af nogle af de centrale elementer og anbefalinger fra forskeren med tilhørende forklarende eksempler.
  2. Et afprøvet undervisningsforløb baseret på forskerens centrale elementer og anbefalinger – med tilhørende opgaver samt arbejdskort og svarark, som kan hentes på forlagets web.
  3. En analyse af/undervisningsvejledning til undervisningsforløbet.

Kurset er yderst prakisorienteret, og I løbet af de to kursusdage vil vi redegøre for, hvad Vidensbaseret Matematikundervisning er, hvordan den kan komme til udtryk i lærerens didaktiske overvejelser og forberedelse og udspille sig i helt konkrete undervisningsforløb i grundskolen i Danmark.

Med udgangspunkt i teorier fra udvalgte kapitler i Vidensbaseret Matematikundervisning 2 og 3 vil deltagerne via korte oplæg i efterfølgende workshops afprøve undervisning baseret på teorierne og få grundlag for at inddrage dem i deres personlig planlægning af undervisningen i deres egne klasser.

Vi inddrager undervisningsforløb, opgaver og refleksioner der bygger på teori fra: Jo Boaler, Jerome Bruner, Alan Bishop, Peter Liljedahl, Richard Lehrer og Van Hieles .fl

Målgruppe 

Lærere, der underviser i matematik i udskolingen

Om underviseren:

Adrian Bull

Adrian er læringskonsulent og lektor i matematik ved VIA University College.

Torben Blankholm

Torben er lærer og forfatter

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Kompetencefonden

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Scroll to Top