KLASSELEDELSE – STYRING OG KONTAKT

Få redskaberne til at skabe et positivt og udviklende læringsmiljø, hvor eleverne har de bedste betingelser for at lære og udvikles som mennesker.
Periode 20. - 21. marts 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Søs Rask Andresen
Pris 3150 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Evt. en computer til notetagning

Kurset giver dig

  • Inspiration & viden om klasseledelse
  • Konkrete værktøjer til den daglige praksis
  • Veje til involvering og motivation
  • Styrket din rolle som læringssleder
  • Mod til at gå fra ord til handling

Kursus program

Kursusbeskrivelse

Klasseledelse handler om at skabe et positivt og udviklende læringsmiljø, hvor eleverne har de bedste betingelser for at lære og udvikles som mennesker. Det fordrer en fagligt dygtig lærer, der kan lede, motivere, engagere og skabe gode relationer til eleverne og eleverne imellem.

Det er et håndværk, som alle kan lære. Engang troede vi, at nogle bare kunne og andre kunne ikke. Sådan er det ikke. Noget er bedre end andet. Noget virker bedre end andet. Ikke altid og aldrig hver gang.

Men teknikker til at tage lederskab, skabe ro, involvere & engagere eleverne, til planlægning og organisering –  og til at skabe et godt læringsmiljø for trivsel og udvikling, de er tilgængelige for alle. Kunsten er, at have værktøjer nok. At kende sine muligheder, at genkende om det valgte virker og at vide, hvornår du skal justere. 

Formålet med kurset

Kurset tilbyder dig en praksisnær tilgang til udvikling af god klasseledelse. Vi arbejder eksemplarisk, så du – som kursist får afprøvet metodernes afsmittende effekt på egen krop. Du inviteres til aktiv deltagelse, dialog og metarefleksion. Du tilbydes en bred vifte af metoder, værktøjer og aktiviteter til direkte anvendelse. Du bygger bro til egen praksis & kontekst.

Om underviser

Søs Rask Andresen
Læringskonsulent, underviser, coach og forfatter.

Søs har 30 års erfaring med undervisning, samarbejdsrelationer, kommunikation, konflikthåndtering og læringsledelse. Søs været instruktør og underviser for lærere og unge i Camp True North, som arbejder med unges sociale, kommunikative og personlige kompetencer.  Hun coacher både unge og voksne og er desuden yoga -og meditationslærer. Læs mere på www.raskcoaching.dk

Søs har siden foråret 2007 specialiseret sig i at arbejde med udvikling i uddannelsessektoren. Hun har i samarbejde med Nanna Paarup bidraget til mere end 500 skoler og uddannelsesinstitutioner, samt undervist mere end 10.000 lærere, pædagoger og ledere. Hun holder kurser og forløb med fokus på udvikling af klasseledelse, storytelling, hjernepauser, samarbejdsøvelser, positiv psykologi, professionelle læringsfællesskaber og coaching. Læs mere www.skolekonsulenter.dk

Søs er desuden medforfatter til:

  • Klasseledelse i praksis. En håndbog for lærere (2013). Dansk Psykologisk Forlag.
  • Storytelling i undervisningen (2014). Dansk Psykologisk Forlag.
  • Aktiviteter der booster læring (2015). Dansk Psykologisk Forlag.
  • Samarbejdsøvelser. Trivsel og sociale kompetencer (2015). Dansk Psykologisk Forlag.
  • Professionelle læringsfællesskaber og bedre møder (2016). DPF.
  • Flere hjernepauser (2019). Dansk Psykologisk Forlag.
  • Klasseledelse (2019), online forløb til EUD-området. Didaktika. Gyldendal
    Se mere på https://klasseledelse-didaktika.gyldendal.dk/klasseledelse
  • Grib energien på mødet (2020). Content Publishing.

Ofte stillede spørgsmål

Lærere og pædagoger i folkeskole, efterskole, fri- og privatskole.

Nej – det er ikke nødvendigt at medbringe noget.

Du vil ved tilmelding modtage et eksemplar af ”Flere Hjernepauser”, som du bedes læse og medbringe til kurset. Ca. 4 uger inden kursusdagene inviteres du til at deltage i en kort survey om dit afsæt.  

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Overnatningssteder

Scroll to Top