BALANCE I LÆRERLIVET

Find balancen mellem krav, forventninger og lysten til at være den bedste udgave af dig selv.
Periode 25. - 26. marts 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Kasper Hyttel og Rasmus Seistrup
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring En computer

Balance i lærerlivet

Formål med kurset

På kurset “Balance i lærerlivet” får du som lærer mulighed for at fordybe dig i, hvordan dine grundantagelser om lærerrollen, de gode balancer mellem arbejde og fritid og godt kollegaskab i sidste ende påvirker dine tanker og adfærd.

Du bliver udfordret til at forholde dig bevidst til spørgsmålene om, hvilken lærer og kollega du vil være, og hvordan svarene på de spørgsmål påvirker både dine kolleger, din arbejdsplads, men vigtigst af alt – dig selv og dit liv!

Kursus program

"Lærerjobbet er utroligt givende, men det tager også en bid af dig hver dag"

Folkeskolen.dk 5. april 2023

Det får du med

Som deltager på kurset går du hjem med..

  • sprog og tankemodeller for, hvordan du selv har præference for at arbejde og samarbejde med kolleger.
  • viden om, hvilke(n) rolle(r), det falder dig naturligt at indtage, og refleksioner omkring, hvor du skal strække dig for at møde og samarbejde med kolleger og forældre, der har andre ståsteder.
  • bevidsthed om, hvordan dine grundantagelser om lærerrollen påvirker, hvilken type lærer du er, og perspektiver på, hvordan du kan udvikle eller kompensere for dine tilladelige svagheder/blinde pletter som lærer. Ligeledes vil du blive klar over, hvor meget indflydelse du rent faktisk selv har på dit arbejdsliv.

Kursusbeskrivelse

KURSUSBESKRIVELSE:

Læreruddannelsen klæder dig på med perspektiver på både fagdidaktik og pædagogik, men når du som lærer træder ud i dit lærerjob, involverer det ofte et ”praksischok”.
Du skal finde din rette plads som kollega, du skal finde din egen autentiske lærerrolle, og du skal finde ud af, hvordan de ugentlige lektioners undervisning nogensinde skal blive planlagt godt nok, når forberedelsestiden er begrænset og alt er nyt. Hvornår er det egentlig godt nok det hele?

Balance i lærerlivet er et to dages kursus, hvor du får lejlighed til, sammen med kompetente undervisere og andre lærere i samme situation, at reflektere, diskutere og nuancere, hvordan du finder balancen mellem alle de krav og forventninger, som du selv, eleverne, kollegerne og forældrene stiller til dig.

Vejen dertil går gennem faglige oplæg, individuelle øvelser og gruppediskussioner.

  • Lederskab i eget liv
  • Ved du hvem du er – som lærer og som kollega
  • Forebyggelse af udbrændthed og stress

Om underviserne

Rasmus Seistrup

Rasmus er mangeårig leder i efterskoleverdenen, hvor han har fungeret som både lærer, viceforstander og aktuelt som forstander. Derudover har Rasmus gennem mere end ti år været konsulent og coach inden for det gode arbejdsliv, stresshåndtering, konflikthåndtering og gør desuden brug af diverse profilværktøjer.  Rasmus er uddannet lærer, coach og leder og har som sagt særlig interesse for det gode arbejdsliv.

Kasper Hyttel

Kasper har været efterskolelærer, afdelingsleder, vejleder og undervist på efteruddannelse i mere end 10 år. Som lærer og kandidat i pædagogisk psykologi er han særligt optaget af kontaktlærerrollen, pædagogisk vejledning af unge, organisationspsykologi og digitalt arbejdsmiljø.

Kasper og Rasmus har arbejdet professionelt sammen i mere end 8 år – Det er din garanti for høj energi, fagligheder, der supplerer hinanden og kammeratlige benspænd, der efterlader dig med både smil på læben og stof til eftertanke.    

Ofte stillede spørgsmål

Hele kursusforløbet er meget praksisnært.
Så det hele forsøges overleveret så det kan bruges i egen praksis derhjemme.

Både til nye og erfarne lærere.

Medbring en computer.

Varigheden. Vi er det eneste kursussted, der har 2-dages kursus. Længden er god, fordi det kan være svært for lærere at være væk fra deres undervisning i flere dage.

 

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER

Overnatningssteder

Scroll to Top