BANKENDE LITTERATURHJERTER PÅ MELLEMTRINNET

Giv eleverne lyst til at læse
Periode 9. - 10. december 2024
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Ulla Maria Michaelsen & Dorthe Rise
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring En computer

Bankende litteraturhjerter på mellemtrinnet

På kurset får du:

  • Værktøjer til at skabe motiverende læserammer for eleverne.

  • Inspiration til praksisnære greb til læsefællesskaber og motiverende aktiviteter.

  • Ideer til differentieret litteraturundervisning, der imødekommer elevernes forskellige faglige niveauer.

  • Tips til effektiv inddragelse af forældre i læreprocessen og styrkelse af læselysten hos eleverne.

Kursus program

Få en masse praksisnære ideer til at se nye veje ind i litteraturundervisningen

Ulla Maria Michaelsen & Dorthe Rise

Kursusbeskrivelse

Lysten til at læse kommer sjældent af sig selv. Vi skal skabe nogle rammer, hvor vi kan støtte, motivere og opmuntre eleverne til at finde lyst til at læse. I får her inspiration til, hvordan I med praksisnære greb til læsefællesskaber, motiverende aktiviteter, differentieret litteraturundervisning  og inddragelse af forældre kan vække elevernes nysgerrighed for litteraturen.

På denne praksisnære workshop vil vi give jer ideer og inspiration til at planlægge en litteraturundervisning, hvor fantasien, kreativiteten og sanserne kommer i spil. Vi vil præsentere jer for litteratur, hvori der er en masse undervisningspotentiale og komme med inspiration til, hvordan I kan arbejde med litteraturen.

På kurset vil der også være fokus på at arbejde med, hvordan litteraturen kan være mere end ‘bare’ læsning. Den kan være en værdifuld afsætning til at arbejde med danskfagets tre kompetenceområder: læsning, fremstilling og fortolkning. Skrivning er lige så vigtig som læsning for elevernes læring. Vi vil dele vores erfaringer og præsentere jer for skriveaktiviteter med afsæt i litteraturen.

I vil gå hjem med mange praksisnære ideer til at se nye veje ind i litteraturundervisningen, hvor eleverne læser, undersøger og producerer tekster. Eleverne skal opleve, at arbejdet med at analysere og fortolke tekster bliver mere levende og motiverende for dem.

I får litteraturen helt tæt på, og der vil være tid til at planlægge og forberede jeres egne greb, som I kan tage med hjem og bruge i morgen. Vi ønsker gennem vores egen erfaring med praksisnære greb og eksemplariske forløb at give jer gode forslag til, hvordan I med enkelte ændringer og justeringer i jeres undervisning kan give jeres elever en oplevelse, de ikke glemmer. 

Litteraturen skal mere end bare læses, den skal mærkes. 

Om underviserne

Ulla Maria Michaelsen & Dorthe Rise

Ulla Maria Michaelsen og Dorthe Rise er uddannede lærere med en passion for litteratur. De arbejder begge på folkeskoler i Holbæk Kommune og nyder at fordybe sig i litterære værker.

Forfattere og medforfattere til Læselyst, Skrivelyst og Grib litteraturen. 
Uddannet danskvejledere. Oplægsholdere.

Deler deres entusiasme for danskundervisningen gennem deres blogs og Instagram-kanaler. Du kan følge Ulla Maria på @ullamariasklasser og Dorthe på @danskvaerelset.

Ofte stillede spørgsmål

Hele kursusforløbet er meget praksisnært.
Lidt teori og masser af praktiske eksempler og afprøvning af øvelser.

Ja.
Undervejs i kursusforløbet vil der være lidt tid til at spørge ind til dine kursuskollegaers gode ideer fra deres undervisning. Og da begge instruktører på kurset også er dansklærere, er der masser af erfaring af dele ud af.

Kurset henvender sig til lærere på mellemtrinnet som underviser i dansk.

Medbring evt. en computer til notestagning.

Varigheden. Vi er det eneste kursussted, der har 2-dages kursus. Længden er god, fordi det kan være svært for lærere at være væk fra deres undervisning i flere dage.

 

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER

Overnatningssteder

Scroll to Top