BILLEDKUNST SOM VALGFAG

Bliv klædt på til opgaven som underviser i billedkunst som valgfag
Periode 21. - 22. november 2024
eller
6. - 7. februar 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Lærer, Lykke Østrup Andersen & adjunkt, Susanne Skou Kristensen
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller IPAD

Kurset giver dig

  • De nye fælles mål, læse- og undervisningsvejledning for valgfaget – Hvordan er det tænkt?

  • Inspiration til hvordan en årsplan for valgfaget kan se ud?

  • Erfaringer og gode råd fra forsøgsprøverne, samt eksempler på elevarbejder fra en prøve.

  • Hvordan er prøven skruet sammen og hvordan kan en progression fra det obligatoriske forløb se ud?

  • Hvordan kan undervisningen tilrettelægges, så eleverne bliver klædt på til prøven?

  • Vurderingskriterier ifølge prøvebekendtgørelsen – Hvordan?

  • Praktisk billedarbejde fra skitse til færdigt værk i relation til prøven i billedkunst

Kurset kommer til at være en vekselvirkning mellem oplæg og konkret praktisk billedarbejde. Det er derfor vigtigt at medbringe tøj til arbejde i værksted.

Kursus program

Kursusbeskrivelse

Praksisfagligheden i skolen skal styrkes og på den baggrund er de praktisk-musiske fag blevet to-årige obligatoriske valgfag i 7. og 8.klasse som afsluttes med en prøve. Billedkunst er et af de praktisk-musiske valgfag, som skolerne kan tilbyde eleverne i udskolingen. Billedkunst er derfor som noget helt nyt blevet et prøvefag. Med nye fælles mål i valgfag, læseplaner, undervisningsvejledninger og prøvebekendtgørelsen i billedkunst, er der i særlig grad behov for at blive klædt på til opgaven som underviser i billedkunst.

Formålet med kurset

At du kommer hjem med viden og inspiration, som er direkte anvendelig i din billedkunstundervisning både i valgfaget og faget generelt. Giver dig indblik i og mod på at undervise i valgfaget og føre til afgangsprøve billedkunst.

Om undervisere

Lykke Østrup Andersen
Folkeskolelærer
Landsformand i Danmarks Billedkunstlærere

Linjefag i billedkunst, håndværk og design og biologi. Underviser i billedkunst på alle klassetrin på 25. år. Afholdt tre års forsøgsprøver i valgfaget billedkunst under UVMs fors øg i 2009-11. Underviser på kurser for Danmarks Billedkunstlærere. Forfatter til kapitel om prøve i billedkunst i bogen “Visualitet i undervisningen” og artikler om billedkunst. Medlem af UVMs skrivegruppe for billedkunst i 2013 og 2019. Medlem af UVMs faggruppe for faget billedkunst i folkeskolen.

Susanne Skou Kristensen
Adjunkt i billedkunst og håndværk og design på UCN
Næstformand i Danmarks Billedkunstlærere

Uddannet folkeskolelærer med linjefagene billedkunst, håndarbejde og dansk. 16 års undervisningserfaring fra folkeskole, billedskole og læreruddannelsen. Beskikket censor i billedkunst, håndværk og design og bachelorprojekt på læreruddannelsen. Forfatter til kapitel om eksperimenterende billedkunst i bogen ”Visualitet i undervisningen” og flere faglige artikler. Medlem af UVMs faggruppe for faget billedkunst i folkeskolen.

Ofte stillede spørgsmål

Indledningsvis er der oftest små praktiske opgaver. Derudover vil man i løbet af kurset blive delt op i små grupper og givet en konkret opgave, som skal løses. Herefter har man noget tid, hvor man ved kreativt praktisk arbejde vil forsøge at løse opgaven, der er stillet.

Undervisere, der underviser eller skal undervise i billedkunst.

Det er en god ide at medbringe praktisk tøj til arbejdet i krea-lokalet. Derudover er det ikke nødvendigt at medbringe noget.

Vi er én de meget få kursussteder, der udbyder dette kursus.
Endvidere er vi det eneste kursussted, der har 2-dages kursus. Længden er god, fordi det kan være svært for lærere at være væk fra deres undervisning i flere dage og der er tid til fordybelse og refleksion.

Nogle udbydere kører 3-dages kurser, men det er længe at være væk. Der er også andre, der udbyder 1-dages, halv-dages eller online kurser og der når man ikke samme reflektionsniveau, som man gør på vores 2-dages kurser.

Derudover har vi nogle meget dygtige instruktører, som er god til at holde sig opdateret. De er begge en del af billedkunstforeningens bestyrelse.

Prøven er en praktisk-mundtlig prøve, hvor eleverne først trækker et emne, derefter fordyber eleven sig i et selvvalgt projekt indenfor det emne, mens der også forberedes en årsudstilling.
Efter 10 lektioners forberedelse kommer eleven op til prøve, hvor de skal forklare og forsvare det projekt, de har skabt.

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Overnatningssteder

Scroll to Top