BOOST ELEVERNES ORDFORRÅD – TYSK

Føler dine elever, at de ofte mangler ord til at udtrykke sig med på tysk? Så er kurset her, måske noget for dig.
Periode 14. - 15. januar 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Pia Larsen
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller iPad til noter

Boost dine elevers ordforråd – tysk

Eksplicit arbejde med ordforråd i undervisningen er vejen frem, hvis vi skal skabe de bedste forudsætninger for vores elevers ordforrådstilegnelse.
På dette praksisnære kursus får du inspirerende bud på, hvordan vi som tysklærere kan arbejde varieret og motiverende med ordforrådsfokus i undervisningen.

Kurset henvender sig til dig, der ønsker konkrete ideer til, hvordan du i en travl hverdag kan arbejde med dine elevers ordforrådstilegnelse og gøre eksplicitte ordforrådsaktiviteter til en naturlig del af den daglige undervisning.

Kurset vil starte med et kort teoretisk oplæg, der besvarer: Hvad kendetegner et godt ordforråd? Hvordan tilegnes ord? Hvad kendetegner den gode ordforrådsundervisning?

Dernæst giver vi os i kast med at afprøve ordforrådsaktiviteter, som du vil kunne tage direkte med hjem til egen praksis;

  • Ordforråd og Quizlet
  • Ordforråd, nysgerrighed og strategier
  • Ordforråd og mundtlighed
  • Ordforråd og skriftlighed
  • Ordforråd og grammatik

Ordforrådsaktiviteterne er elevcentrerede og varierede, og viser, hvordan du kreativt, legende og stilladserende kan arbejde fokuseret og struktureret med ordforrådstilegnelse i din undervisning.

Målgruppe 

Tysklærere i 6.-10. klasse

Tidligere kursister siger om kurset:

Det var meget konkrete og håndgribelige øvelser, jeg direkte kan overføre til min undervisning

Det var meget “hands on” og masser af gode idéer og materialer lige til at bruge derhjemme

Spændede at lære om Quizlet og hvordan man arbejder med ordforråd. Gentagelserne og de utrolig mange muligheder, der ligger her

Om underviseren:

Pia Larsen

Pia er passioneret tyskunderviser og har de sidste par år været særligt optaget af, hvordan vi som undervisere kan være med til at booste elevernes ordforråd og nysgerrighed på ordtilegnelse i tyskundervisningen. Med mange års erfaring og en Master i fremmedsprogspædagogik i rygsækken har hun bl.a. afholdt kurser om ordforrådstilegnelse for blandt andet CFU og NCFF.

Uddannet tysklærer fra Aarhus Dag- og aftenseminarium i 2007. Har undervist i tysk siden. Bl.a. 8 år på efterskole og nu i 6.-9. klasse på en lokal folkeskole.

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Kompetencefonden

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Scroll to Top