DE 4 KOMPETENCEOMRÅDER I MADKUNDSKAB

Maddidaktik og styrket faglighed – Et praksisnært kompetenceløft til undervisere i madkundskab som valgfag
Periode 25. - 26. marts 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Mikkel Wejdemann
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller iPad

Kurset giver dig

  • Forståelse af hvad de 4 forskellige kompetenceområder og kompetencemål betyder for din undervisning og dine elever
  • Tid til at arbejde dybdegående (også i køkkenet) med udvikling af eksemplariske undervisningsforløb, der kan bruges direkte ind i din undervisning
  • Fornyet overblik over din undervisnings- og årsplan – Helt fra opstart i 7. klasse til den afsluttende prøve i 8. klasse
  • Inspiration og styrket mad-faglighed inden for hver af de 4 kompetenceområder
  • Øget mulighed for at vejlede og støtte dine elever
  • Nye gode sparringsmuligheder

Kursus program

"Hele programmet har haft en rigtig god rød tråd. Det har favnet bredt, både den erfarne lærer men også den som endnu ikke har undervist i faget endnu. Dejligt at komme i køkkenet og koble noget teori med noget praksis. Tid til at fordybelse og nørderi, er vigtig"

Tidligere kursist

Kursusbeskrivelse

Med dette kursus får du hurtigt nyt og større fagligt overskud i din madkundskabsundervisning. Desuden giver kurset dig et fyldestgørende overblik over indholdet og betydningen af de 4 kompetenceområder: 

  • Mad og sundhed
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur

Er du klar til de nye fællesmål?

Er du som rigtig mange andre også en smule udfordret på at undervise i fx madens fysisk-kemiske egenskaber? Eller er du usikker på, hvordan du på en inspirerende måde får eleverne til at forholde sig kritisk til madkommunikation? 

Med indførelsen af Madkundskab som valgfag og den tilhørende prøve bliver der i dag uden tvivl sat nye øgede krav til både lærernes og elevernes færdigheder. Det medfører bl.a. at vi kan blive nødt til at tænke i nye retninger, når det kommer til fx planlægning, fagdidaktik og indhold i undervisningen.  

Derfor tilbyder vi nu et kursus, hvor der bliver rig mulighed for at fordybe sig i de 4 kompetenceområder og forskellige nye målsætninger for faget. Vi kaster os ud implementering af eksemplariske undervisningsforløb, årsplanlægning og ser på fagdidaktik, samtidig med at der er fokus på at egne madkundskabs-kompetencer udvikles og styrkes.

Kurset bliver en vekselvirkning mellem oplæg, dialog, personlig sparring, udvikling af undervisningsforløb og ikke mindst en masse praksisarbejde og afprøvning i køkkenet. Det skal gerne være så virkelighedsnært som overhovedet muligt.

Om underviseren

Mikkel Wejdemann. Selvstændig konsulent med firmaet MadMikkel. Uddannet lærer med 11 års erfaring i folkeskole og efterskole, gæsteunderviser på læreruddannelsen på UCC – København.

Udvikler på diverse madprojekter primært målrettet børn og unge, samt efteruddannelses- og inspirationsforløb for f.eks. lærere og køkkenpersonale. Har gennem årene arbejdet tæt med maddidaktiker Helle Brønnum Carlsen og bl.a kørt undervisningsforløb og skrevet kogebog sammen. https://madmikkel.dk/

Ofte stillede spørgsmål

Undervisere i madkundskab fra alle typer skoler.

Forklæde, kokkeknive og skærebræt.

Varigheden. Vi er det eneste kursussted, der har 2-dages kursus. Længden er god, fordi det kan være svært for lærere at være væk fra deres undervisning i flere dage.

Nogle kursusudbydere kører 3-dages kurser, men det er tit for længe at være væk. Der er også andre, der udbyder 1-dages, halv-dages eller online kurser og der når man ikke samme reflektions-niveau, som man gør på vores 2-dages kurser.

Derudover har vi også en skarp instruktør, som er god til at holde sig opdateret og som de fleste undervisere kender i forvejen, da han har lavet undervisningsmateriale som mange bruger i hverdagen (MadMikkel).

Man får en masse inspiration og nyt input med hjem fra kurset. Der er også sat tid af til at arbejde med årsplanen, og der ligger også en forventning fra instruktøren, om at man prøver noget nyt af efter hjemkomst fra kurset.

"Rigtig dejligt med sparring omkring årsplaner, undervisningsbeskrivelser og prøveoplæg."

Tidligere kursist

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER

Overnatningssteder

Scroll to Top