DEN BLØDE DEL – HÅNDVÆRK & DESIGN

Bliv styrket som underviser i håndværk og design og til valgfagsprøven
Periode 5. - 6. marts 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Lisa Svingholm
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Evt. en computer til notetagning

Den bløde del – håndværk & design

Dette kursus er henvendt til dig, som underviser i Håndværk og design, som har ingen eller lidt erfaring i at arbejde med de bløde materialer i faget og som ønsker ønsker en faglig og fagdidaktisk opkvalificering i forhold valgfagsprøven på 8. årgang.

Håndværk og design er et fag i udvikling, og der er mange krav og forventninger til faget som nu også er et prøvefag for valghold.
Kurset ”Den bløde del – håndværk & design” vil derfor også gøre dig som underviser klar til prøveformen og give viden og overblik over, hvad prøven består af, og hvordan eleverne gøres klar til prøven.

På kurset arbejder vi med færdigheder og teknikker inden for de bløde materialer og der vil blive givet konkrete ideer til, hvordan du blandt andet kan planlægge din undervisning og til ideer til produkter, som er velegnede, når der arbejdes med de bløde materialer i faget.

Kurset kan bruges af undervisere på alle alderstrin, men fokus er håndværk og design for de ældste klasser og valgholdet.

Målgruppe:

Lærere, som underviser i håndværk og design på mellemtrinnet og som savner grundlæggende færdigheder i forarbejdning af de bløde materialer. Desuden lærere, som ønsker inspiration til årsplaner og som ønsker viden og erfaring med valgfaget håndværk og design.

Formål:

At give lærerne praktiske og teoretiske kompetencer til at varetage undervisningen i det obligatoriske fagområde med de bløde materialer, så undervisningen danner en progression frem mod valgfaget, som bliver tilbudt eleverne efter den obligatoriske fase.

Der arbejdes med de tre kompetencer områder: Håndværk – forarbejdning, håndværk – materialer og design, og kurset vil indeholde både praksisarbejde og teori, men med særlig vægt på det praktiske arbejde i værkstedet.

Konkret vil dette kursus give:

  • Et indblik i hvad praksisfaglighed betyder for undervisningen
  • Konkret erfaring med forløb med de bløde materialer.
  • Erfaring med teknikker (hands on) inden for de bløde materialer. Konkret arbejde med praktiske opgaver
  • Viden og erfaring med planlægning og gennemførsel af prøven på valgholdet i 8. klasse.

Om underviseren:

Lisa Svingholm

Uddannet lærer med 17 års erfaring i folkeskolen.
Master i Kreative og innovative læringsdesign, AAU.
Underviser på læreruddannelsen, VIA AArhus, i Håndværk og design.
Underviser på læreruddannelsen, VIA Skive, i Håndværk og design.
Underviser på kompetencegivende kurser i Håndværk og design, KIU, Aarhus.

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Kompetencefonden

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Scroll to Top