Kurset giver dig
- Et indblik i hvad de forhøjede krav betyder for undervisningen
- Indblik og praksiserfaring i hvordan prøven i valgfaget skal afholdes
- Inspiration og reflektion til udarbejdelse af egen årsplan
- Viden og inspiration omkring det digitale billede som er direkte anvendelig i din billedkunstundervisning både i valgfaget og faget generelt
Kurset kommer til at være en vekselvirkning mellem teori og konkret praktisk arbejde i billedkunst undervisningen.
Kursus program
09.00 – 09.30: Ankomst og morgenmad
09.30 – 09.45: Udtryksformer i fælles mål
09.45 – 10.00: Det digitale billede – en progression
10.00 – 11.30: Basal billedbehandling i Pixlr.com og Photopea
11.30 – 13.00: Analog collage
13.00 – 14.00: Frokost
14.00 – 16.00: Stopmotion i analog collage
16.00 – 19.00: Green Screen
19.00 – 20.00: Middag
20.00 – ?: Mulighed for arbejde i værkstedet
08.15 – 09.00: Morgenmad på Balle
09.00 – 09.15: Teknologiforståelse i billedkunst
09.15 – 12.00: 3D modellering
12.00 – 13.00: Samtidskunstens digitale udtryksformer
13.00 – 14.00: Frokost og farvel og tak
Kursusbeskrivelse
Det kræver erfaring, fordybelse og gå-på-mod at lære at arbejde med det digitale billede i billedkunstundervisningen – både for elever og lærere. Som lærer kan det desuden svært at komme i gang med en ny praksis i en travl hverdag.
Formålet med dette kursus er at give deltagerne mod på, og ideer til, at arbejde med det digitale billede i deres undervisning.
Du vil gennem små workshops over to dage blive guidet igennem udvalgte muligheder inden for udtryksformen digitale billeder. Med afsæt i basisviden om digital foto kaster vi os ud i green screen, stop motion, digital collage og 3D modellering.
Vi afprøver, hvordan analoge og digitale udtryksformer kan berige hinanden og pege i nye retninger.
Øget krav og muligheder
Der står i fælles mål for faget billedkunst som valgfag under udtryksformer:
“Eleven kan fremstille billeder med forskellige udtryksformer samt teknikker herunder digitale teknologier. Eleven har viden om forskellige udtryksformer og teknikker herunder digitale teknologier”
Det, at arbejde med det digitale billede i billedkunst, er altså én de udtryksformer, som læreren skal introducere eleven for. I forbindelse med udtræk til prøven i faget trækker eleven en udtryksform. Èn af de mulige udtræk her er det digitale billede.
Om underviserne
Lykke Østrup Andersen
Folkeskolelærer
Landsformand i Danmarks Billedkunstlærere
Linjefag i billedkunst, håndværk og design og biologi. Underviser i billedkunst på alle klassetrin på 25. år. Afholdt tre års forsøgsprøver i valgfaget billedkunst under UVMs fors øg i 2009-11. Underviser på kurser for Danmarks Billedkunstlærere. Forfatter til kapitel om prøve i billedkunst i bogen “Visualitet i undervisningen” og artikler om billedkunst. Medlem af UVMs skrivegruppe for billedkunst i 2013 og 2019. Medlem af UVMs faggruppe for faget billedkunst i folkeskolen.
Susanne Skou KristensenAdjunkt i billedkunst og håndværk og design på UCN
Næstformand i Danmarks Billedkunstlærere
Uddannet folkeskolelærer med linjefagene billedkunst, håndarbejde og dansk. 16 års undervisningserfaring fra folkeskole, billedskole og læreruddannelsen. Beskikket censor i billedkunst, håndværk og design og bachelorprojekt på læreruddannelsen. Forfatter til kapitel om eksperimenterende billedkunst i bogen ”Visualitet i undervisningen” og flere faglige artikler. Medlem af UVMs faggruppe for faget billedkunst i folkeskolen.
Ofte stillede spørgsmål
Der bliver vekslet mellem arbejde med både teori og praksis. I teori-delen præsenteres kursisterne blandt andet for flere forskellige programmer, som er gode/vigtige at kende, når man arbejder med det digitale billede i billedkunst.
Der bliver også gjort rede for kravene til indholdet i det digitale billede i billedkunst i forhold til faget formålsparagraf.
Den praktiske del består af forskellige små opgaver, hvor kursisterne selv prøver at være i elevernes sted og derfor også får praktisk erfaring med de programmer, som eleverne skal arbejde med i undervisningen.
Der vil ikke være decideret undervisning i dette, men der bliver helt klart reflekteret over hvornår og hvordan man med fordel kan inkorporere det digitale i sin undervisning.
Undervisere, der underviser eller skal undervise i billedkunst.
Computer eller Ipad. Gerne noget tilsvarende det som ens elever har til rådighed i undervisningen.
Tilbud om overnatning
Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.
Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER
Overnatningssteder
-
- Hotel Bredehus, Kirkegade 25, 7182 Bredsten – 2 minutter i bil
-
- Topagergaard B&B, Bredstenlundvej 21, 7182 Bredsten – 4 minutter i bil
- Farmerannekset (Ravning B&B), Ravningvej 55, 7182 Bredsten – 4 minutter i bil
-
- Danhostel Vejle, Vardevej 485, Skibet, 7100 Vejle – 6 minutter i bil