DET TÆNKENDE KLASSERUM – MATEMATIK

Inviter dig selv og dine elever ind i et tænkende klasserum.
Periode 4. - 5. marts 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Adrian Bull
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller iPad til noter

Det tænkende klasserum – matematik

I sin bog ”Det tænkende klasserum” beskriver Peter Liljedahl 14 pædagogiske praksisser, hvor formålet er at skabe en undervisning, der udvikler elevernes evne til at reflektere, samarbejde og tænke selvstændigt.

Dette kursus tager udgangspunkt i, hvordan jeg selv anvender flere af Peter Liljedahls praksisser i min egen undervisning og hvilken effekt det har haft på både min egen og mine elevers oplevelse af matematikfaget.
Det handler ikke om at vende op og ned på alt hvad du gør, men om at bringe netop de elementer i spil, som passer ind i din hverdag og den matematikundervisning, du ønsker at præsentere dine elever for.

På kurset får du via konkrete opgaver og praktiske øvelser indsigt og inspiration til, hvordan du kan inddrage elementer fra det tænkende klasserum i din egen undervisning. Her vil der være særligt fokus på hvordan du kan introducere og variere opgaver og aktiviteter, hvilke opgaver eleverne arbejder med, hvordan du stiller spørgsmål og hvornår du ikke gør, hvordan du inddrager konkrete materialer mm.

Du behøver ikke at have læst bogen eller prøvet det selv. Det vigtigste er, at du er nysgerrig på at sætte tænkning i centrum og har lyst til at reflektere over egen praksis sammen med de øvrige deltagere. Alle kan være med!

Målgruppe 

Matematiklærere i udskolingen (7.- 10.kl.)

Om underviseren:

Adrian Bull

Adrian er ansat på VIA i Aarhus, hvor han er lektor Cand.Pæd.did (Matematik) og underviser læreruddannelsen og PD-matematikvejlederuddannelsen.

Ud over 4 års erfaring med undervisning i folkeskolen, har han 14 års erfaring med undervisning i matematik på læreruddannelsen og 4 års erfaring som læringskonsulent i ministeriet med fokus på matematik.

Adrian er forfatter på flere matematikmaterialer til skolens matematikundervisning fx Multi 7-9. og flere matematikmaterialer til undervisningen på læreruddannelsen fx Vidensbaseret matematikundervisning 1-3 og Det tænkende klasserum i praksis

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Kompetencefonden

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Scroll to Top