ELEVER MED ANGST

Kom med ned i det følelsesmæssige maskinrum og bliv klogere på, hvad angst egentlig er for en størrelse.
Periode 23. november 2022
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Teenagecoach, Grethe Lindberg Sørensen & Psykolog Louise Brask
Pris 1950 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller IPAD

Kursusbeskrivelse

Kom med ned i det følelsesmæssige maskinrum og bliv klogere på, hvad angst egentlig er for en størrelse. Hvordan udvikles angst over tid, og hvordan den fodres og vedligeholdes.

Ud af 1.000 børn og unge havde omkring 10 af de 0 til 5-årige en diagnose i 2019, mens det tilsvarende var næsten 100 blandt de 15 til 17-årige. Det svarer til, at ca. to elever fra hver 9. klasse har en diagnose i dag. Dette er bekymrende og der er brug for en forståelse af, hvorfor så mange unge mistrives, og ikke mindst hvad vi som fagpersoner stiller op.

På dette kursus ser vi nærmere på angstlidelserne, eller hvad der sker i det menneskelige sind og organismen, når den udsættes for belastninger. Angst er en respons på ubalance mellem krav og mestring, og derfor er den i sin oprindelse en naturlig reaktion og ikke i sig selv farlig. Det er vores oversættelse af ”angstsymptomerne”, der fodrer alarmhjernen. Man kan kalde det en fobi for følelser – en følelsesfobi.

Vi skal kortlægge sammenhænge mellem indlæring og vedligeholdelse af angst, forskellige typer af angst og ikke mindst formulere strategier til at kunne bære svære og ofte smertefulde følelser. Dette gælder for både unge mennesker og for os selv.

Kursusindhold

Formiddag

I den teoretiske del af kurset vil vi med udgangspunkt i angstfølelser se på begreber som sikkerheds- og undgåelsesadfærd, forventningsangst, efterbearbejdning, triggersituationer, identifikation af kernefrygt, indlæringshistorik, eksponering, følelsesregulering, medfølelsestræning etc.

Målet er at kunne skabe en relation til angstfyldte elever på et fundament af viden, omsorg, styrke og mod. På denne vis kan vi i perioder være den unges vikarierende omsorgsperson, der kan bane vejen for at tolerere og udholde følelsesmæssig smerte på den korte bane og sørge for tryghed og sikkerhed på den lange bane.

Eftermiddag

I den praktiske del af kurset arbejder vi med, hvordan vi kan hjælpe og støtte elever med angst i hverdagen på skolen. Vi tager udgangspunkt i konkrete cases, fx elever der har angst for at fremlægge foran klassen, elever der får panikanfald, eller elever der oplever social angst eller social fobi i forbindelse med socialt samvær på skolen.

Ved hjælp af praktiske øvelser træner vi, hvordan du på en hensigtsmæssig måde kan dele din viden om angst med en elev, hvordan du kan hjælpe eleven med at arbejde med accept og mestringsstrategier, samt hvordan du kan understøtte gradvis eksponering.

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere, som underviser i overbygningen på efterskoler, private friskoler, realskoler, folkeskoler og 10. kl. centre.

Varighed:

Kurset forløber over en kursusdag. Fra kl. 9.30 – 16.00.

Om undervisererne

Grethe Lindbjerg Sørensen

Teenagecoach, kommunikationsterapeut, foredragsholder, forfatter og tidligere efterskolelærer. 
https://grethelindbjerg.dk

Louise Brask

Autoriseret psykolog med efteruddannelse i kognitiv terapi og specialiseret indenfor ACT og medfølelsesorienteret terapi.
https://psykologlouisebrask.dk/

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER

Scroll til toppen