GO’ STIL I EFTERSKOLEKØKKENET

Er der styr på kommunikationen?
Periode 2. maj 2024
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Mikkel Wejdemann
Pris 1995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring

Som køkkenprofessionel på en efterskole er der altid rygende travlt og fuld gang i gryderne. Der skal serveres velsmagende, ernæringsrigtigt og ikke mindst bæredygtige anretninger til elever og lærere.  

Samtidig skal der løftes et hav af ad hoc-opgaver, tages forskellige pædagogiske hensyn og udvises fleksibilitet i forhold til en omskiftelig efterskolehverdag.

En travlhed der ofte er med til at udfordre både kommunikation, dagligt overskud og en mere langsigtet, konstruktiv og holdbar planlægning af arbejdet i køkkenet.

Vi udbyder derfor nu et nyt kursus særligt målrettet køkkenledere og køkkenassistenter på efterskoler. Vi dykker grundigt ned i de udfordringer, som præger en travl hverdag, og udvikler sammen løsninger og konkrete værktøjer, som kan løsne op for problematikker og styrke kommunikationen og samarbejdet både internt i køkkenet, med skolelederen og lærerne og ikke mindst eleverne, hvad enten det er under deres køkkentjans eller under de daglige måltider.   

Vores udgangspunkt er at køkkenet og spisesalen altid bør være efterskolen vigtigste samlingspunkt. Noget der kun kan opnås, hvis der er styr på kommunikationen hele vejen rundt!

Menukortet for dagen består af både faglige oplæg, sparring på tværs, case-arbejde og køkken-workshops

Kurset giver jer bl.a. følgende med hjem i køkkenet:

  • Mulighed for at få bearbejdet og løst op for daglige udfordringer.
  • Konkrete værktøjer til, hvordan I kan styrke kommunikationen – hele vejen rundt.
  • Motivation til igangsættelse af nye måltids- og kommunikationsfremmende projekter.
  • En stor portion sparring og inspiration.
  • Et køkkenfagligt motivations-boost.

Vi har altid fokus på at gøre kurserne, så virkelighedsnære og direkte brugbare som overhovedet muligt. En naturlig forudsætning for, at I opnår de bedste resultater og oplever hurtige positive ændringer på netop jeres efterskole.

  • For bedst muligt udbytte kan det desuden anbefales at komme mere end 1 køkkenprofessionel pr. efterskole.

Program:

  • 9.00 – Ankomst og mulighed for morgenmad
  • 9.30 – Velkomst
  • 9.45 – Oplæg og samtale: De kommunikative køkkenudfordringer på efterskolen – og hvad kan vi gøre ved dem?  – Desuden arbejde med forskellige cases.
  • 13.00 – Frokost
  • 13.45 – Rotation mellem forskellige køkkenfaglige- og kommunikations-workshops
  • 15.30 – Fælles opsamling og fastsættelse af konkrete initiativer
  • 16.15 – Afrunding
  • 16.30 – Tak for i dag

Målgruppe: Køkkenpersonale på fri- og efterskoler

Om underviseren:

Mikkel Wejdemann

Gastronomisk konsulent – MadMikkel
 Udvikler på diverse store madprojekter fx ”Vilde skolekantiner” for Smag på Aarhus og Aarhus kommune – ”Efterskolernes køkkentjans” for Madkulturen – GoCook for Coop Danmark.
 
Konsulent på forskellige madrelaterede udviklingsopgaver – både private og kommunale. Fokus på kommunikation, bæredygtighed og maddannelse. Fx Semler Gruppen – Sportsefterskolen Sine – Gentofte kommunes dagtilbud.
 
Tidligere mangeårig gastronomilærer og underviser på efterskole, hvor der bl.a. var fokus på udvikling af kostpolitik og involvering af eleverne.

 Kogebogsforfatter og freelance madskribent

Kompetencefonden

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Scroll to Top