H&D BEGYNDERKURSUS TRÆ

Begynderkursus i håndværk og design – træ. Hvad gør man når man ikke er uddannet i den hårde del af håndværk og design?
Periode 12. - 13. november 2024
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Ove Eskildsen
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer til noter

Kurset giver dig

  • Et indblik i hvad praksisfaglighed betyder for undervisningen
  • Hvilke konsekvenser vil det få for planlægningen af undervisningen i 3.  – 6. klasse at eleverne skal fortsætte med faget som valgfag og prøve i 8. klasse
  • Kendskab til den reviderede læseplan og dens betydning for undervisningen i det obligatoriske område
  • Konkret arbejde i faget med praktiske opgave i relation til faget håndværk og design

Kursus program

Kursusbeskrivelse

På kurset får du oparbejdet dine færdigheder og teknikker inden for de hårde materialer og får konkrete ideer til, hvordan du kan gribe undervisningen i håndværk og design an, så der skabes en rød tråd og en fornuftig progression gennem i de 4 års obligatoriske undervisningsforløb.

Du får desuden helt konkrete ideer til produkter, som er velegnede netop til disse årgange inden for træ og metalmaterialer.

Der vil blive givet gode og spændende ideer til undervisningen, hovedsagelig for de yngste klasser. Men kurset kan bruges af undervisere på alle alderstrin.

Formålet med kurset

At give lærerne praktiske og teoretiske kompetencer til varetage undervisningen i det obligatoriske fagområde i de hårde materialer, så undervisningen danner en progression frem mod valgfaget, som bliver tilbudt eleverne efter den obligatoriske fase.

De tre kompetencer områder: Håndværk – forarbejdning, håndværk – materialer og design vil blive berørt og undervisningen vil være en vekselvirkning mellem praksis og teori, men med særlig vægt på det praktiske arbejde.

Om underviser

Ove Eskildsen

Lektor og Cand. Pæd. Uddannet lærer med 20 års erfaring i skolen, 22 års erfaring fra læreruddannelsen i Skårup, Jelling, Århus og Dansk Sløjdlærerskole.

Underviser desuden på kompetencegivende kurser i Håndværk og design.

Har forestået i skrivegruppearbejdet omkring fælles mål i 2014 og 2018. Medforfatter bogen: Håndværk og design – et fag i skolen.

Ofte stillede spørgsmål

Man bliver undervist i og afprøver forskellige små opgaver med arbejde i træ. Man bliver også instrueret i, hvordan man kan tilpasse opgaverne således, at man rammer forskellige årgange og niveauer af elever.

Lærere, som underviser i håndværk og design og som savner grundlæggende færdigheder i forarbejdning af de hårde materialer med de almindelige håndværktøjer. Desuden lærere, som ønsker inspiration til progression og årsplaner i det obligatoriske område.

Medbring praktisk tøj til arbejdet i sløjdlokalet.

Der findes ikke lignende kurser. Det er ikke alle undervisere i H&D, der er uddannet i faget eller som er uddannet i både den bløde og hårde del af H&D. Dette kursus kan derfor være en nødvendighed, hvis man ikke føler sig tryg i undervisningen af eleverne i sløjdlokalet.

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.

Læs mere HER

Overnatningssteder

Scroll to Top