Kurset giver dig
- Et indblik i hvad praksisfaglighed betyder for undervisningen
- Hvilke konsekvenser vil det få for planlægningen af undervisningen i 3. – 6. klasse at eleverne skal fortsætte med faget som valgfag og prøve i 8. klasse
- Kendskab til den reviderede læseplan og dens betydning for undervisningen i det obligatoriske område
- Konkret arbejde i faget med praktiske opgave i relation til faget håndværk og design
Kursus program
09.00 – 09.30: Mulighed for morgenmad og kaffe
09.30 – 11.00: Intro og gennemgang af krav til det praktiske arbejde i H&D
11.00 – 13.00: Introduktion til praktiske opgaver
13.00 – 14.00: Frokost og pause
14.00 – 19.00: Arbejde i forskellige stationer
19.00 – 19.45: Aftensmad
19.45 – 20.30: Arbejde i forskellige stationer
20.30 – ?: Mulighed for social hygge
08.30 – 09.00: Mulighed for morgenmad og kaffe
09.00 – 11.45: Kursusindhold
11.45 – 12.45: Opsamling på praktiske opgaver og kobling til praksis på skolerne
12.45 – 13.00: Evaluering og farvel
13.00 – ?: Frivillig frokost og farvel
Kursusbeskrivelse
På kurset får du oparbejdet dine færdigheder og teknikker inden for de hårde materialer og får konkrete ideer til, hvordan du kan gribe undervisningen i håndværk og design an, så der skabes en rød tråd og en fornuftig progression gennem i de 4 års obligatoriske undervisningsforløb.
Du får desuden helt konkrete ideer til produkter, som er velegnede netop til disse årgange inden for træ og metalmaterialer.
Der vil blive givet gode og spændende ideer til undervisningen, hovedsagelig for de yngste klasser. Men kurset kan bruges af undervisere på alle alderstrin.
Formålet med kurset
At give lærerne praktiske og teoretiske kompetencer til varetage undervisningen i det obligatoriske fagområde i de hårde materialer, så undervisningen danner en progression frem mod valgfaget, som bliver tilbudt eleverne efter den obligatoriske fase.
De tre kompetencer områder: Håndværk – forarbejdning, håndværk – materialer og design vil blive berørt og undervisningen vil være en vekselvirkning mellem praksis og teori, men med særlig vægt på det praktiske arbejde.
Om underviser
Ove Eskildsen
Lektor og Cand. Pæd. Uddannet lærer med 20 års erfaring i skolen, 22 års erfaring fra læreruddannelsen i Skårup, Jelling, Århus og Dansk Sløjdlærerskole.
Underviser desuden på kompetencegivende kurser i Håndværk og design.
Har forestået i skrivegruppearbejdet omkring fælles mål i 2014 og 2018. Medforfatter bogen: Håndværk og design – et fag i skolen.
Ofte stillede spørgsmål
Man bliver undervist i og afprøver forskellige små opgaver med arbejde i træ. Man bliver også instrueret i, hvordan man kan tilpasse opgaverne således, at man rammer forskellige årgange og niveauer af elever.
Lærere, som underviser i håndværk og design og som savner grundlæggende færdigheder i forarbejdning af de hårde materialer med de almindelige håndværktøjer. Desuden lærere, som ønsker inspiration til progression og årsplaner i det obligatoriske område.
Medbring praktisk tøj til arbejdet i sløjdlokalet.
Der findes ikke lignende kurser. Det er ikke alle undervisere i H&D, der er uddannet i faget eller som er uddannet i både den bløde og hårde del af H&D. Dette kursus kan derfor være en nødvendighed, hvis man ikke føler sig tryg i undervisningen af eleverne i sløjdlokalet.
Tilbud om overnatning
Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.
Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER
Overnatningssteder
-
- Hotel Bredehus, Kirkegade 25, 7182 Bredsten – 2 minutter i bil
-
- Topagergaard B&B, Bredstenlundvej 21, 7182 Bredsten – 4 minutter i bil
- Farmerannekset (Ravning B&B), Ravningvej 55, 7182 Bredsten – 4 minutter i bil
-
- Danhostel Vejle, Vardevej 485, Skibet, 7100 Vejle – 6 minutter i bil