KONTAKTLÆRER-KURSUS

Inspiration til arbejdet med din kontaktgruppe
Periode 23. - 24. april 2025
eller
21. - 22. oktober 2025
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Kasper Hyttel og Rasmus Seistrup
Pris 2995 kr + moms.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring En computer

Kontaktlærerkursus

Som deltager på kurset går du hjem med..

  • Ny, konkret inspiration og energi til kontaktlærerarbejdet
  • Konkrete værktøjer til at arbejde med din egen rolle og praksis
  • Fælles sprog for at italesætte og reflektere over den særlige rolle, det er at være kontaktgruppelærer

Kursus program

Formål med kurset

Kontaktlærerkurset er både for den nye og den erfarne kontaktlærer. Formålet er at give flere gode redskaber til læreren i arbejdet med kontaktgruppen

Det gør vi ved at inspirere til og prøve forskellige praktiske øvelser, men også gennem refleksioner og kvalificerende diskussioner omkring formålet med overhovedet at have kontaktgrupper.

Du får således både konkret inspiration til egen praksis, men også et solidt fagligt afsæt for, at du selv og eleverne ser meningen med at dyrke kontaktgruppefællesskabet.

”Efterskolernes vigtigste opgave er at give de unge det, de ikke vidste, de gerne ville have”

Kursusbeskrivelse

KURSUSBESKRIVELSE:

Efterskolen er som skoleform kendetegnet ved sine særlige samværsformer, hvor den ”intergenerationelle samvær” mellem de unge og de voksne er hel unik.

På både godt og ondt træder vi på Løgstrupsk vis ind i hinanden, når vi første skoledag tager imod de nervøse teenagere, men over tid skaber vi relationer der udvikler.
Eleverne har sagt “ja” til netop denne skole pga. et interessefællesskab, men når de går hjem sidste skoledag, var det ikke håndbolden, mountainbike eller Cambridge English, der forandrede dem mest!

At være kontaktgruppelærer er et kæmpe ansvar. Vi får ansvaret for en gruppe unge, som vi på forhånd ved, at vi kommer til både at glædes over og bøvle med.
Vi ved, at det kommer til at kræve faglighed og en professionel relationskompetence, der ikke kan trænes på lærerseminariet, hvis vi skal lykkes.

På kontaktlærerkursus dykker vi ned i emner, der har relevans for den særlige faglighed det kræver at beherske det intergenerationelle samvær professionelt:

  • Hvordan skaber jeg et forrygende kontaktgruppefællesskab?
  • Hvilke udviklingsfaser gennemgår sådan en kontaktgruppe egentlig, og hvad giver det mening at lave hvornår?
  • Hvilke konkrete aktiviteter kan jeg lave med min kontaktgruppe?
  • Hvordan kan jeg vejlede og samtale med unge, der er på vej mod stjernerne – eller ned i kulkælderen?
  • Hvad vil det sige både at have en god kontakt, men også en ordentlig kontrakt med de unge?

Om underviserne

Rasmus Seistrup

Rasmus er mangeårig leder i efterskoleverdenen, hvor han har fungeret som både lærer, viceforstander og aktuelt som forstander. Derudover har Rasmus gennem mere end ti år været konsulent og coach inden for det gode arbejdsliv, stresshåndtering, konflikthåndtering og gør desuden brug af diverse profilværktøjer.  Rasmus er uddannet lærer, coach og leder og har som sagt særlig interesse for det gode arbejdsliv.

Kasper Hyttel

Kasper har været efterskolelærer, afdelingsleder, vejleder og undervist på efteruddannelse i mere end 10 år. Som lærer og kandidat i pædagogisk psykologi er han særligt optaget af kontaktlærerrollen, pædagogisk vejledning af unge, organisationspsykologi og digitalt arbejdsmiljø.

Kasper og Rasmus har arbejdet professionelt sammen i mere end 8 år – Det er din garanti for høj energi, fagligheder, der supplerer hinanden og kammeratlige benspænd, der efterlader dig med både smil på læben og stof til eftertanke.    

Ofte stillede spørgsmål

Hele kursusforløbet er meget praksisnært.
Så det hele forsøges overleveret så det kan bruges i egen praksis derhjemme.

Både til nye og erfarne lærere.

Medbring en computer.

Varigheden. Vi er det eneste kursussted, der har 2-dages kursus. Længden er god, fordi det kan være svært for lærere at være væk fra deres undervisning i flere dage.

 

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning for kr. 625 for et enkeltværelse, og kr. 850 for et dobbeltværelse. Vi samarbejder med flere gode overnatningssteder i nærheden af skolen.

Søg kompetencefonden om økonomisk støtte til kurset, overnatning og transport. Det er der mange skoler der benytter sig af. Skal søges inden kursusstart.
Læs mere HER

Overnatningssteder

Scroll to Top