MADKUNDSKAB SOM VALGFAG

Der bliver sat øget krav til elevernes færdigheder hele vejen rundt og dermed også til lærernes teoretiske niveau og planlægning.
Periode 17. - 18. juni (UDSOLGT)
29. - 30. oktober 2020 (UDSOLGT)
2. - 3. december 2020
Sted BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle
Underviser Lærer og gastronom, Mikkel Wejdemann (Madmikkel)
Pris 2950 kr + moms. Ved tilmelding af 5 lærere fra samme skole betales kun for 4 lærere.
Tilmeldingsfrist Løbende online tilmelding
Medbring Computer eller IPAD

Kursusbeskrivelse

Praksisfagligheden i skolen skal styrkes og derfor er der lagt mere vægt ind i de praktisk-musiske fag. Der er samtidig rigtig mange skoler, der oplever elevernes store lyst til at vælge madkundskab af de mulige valgfag, som skal tilbydes eleverne i 7. og 8. klasse. Det betyder også at der er rigtig mange skoler, der nu for første gang skal i gang med at tilbyde faget på de nye vilkår.  Der skal for alvor tænkes undervisningsplanlægning ind på dette niveau og samtidig skal der afholdes en prøve, som lever op til undervisningsministeriets forventninger.  Kravet er at eleverne skal i øget grad skal kunne forholde sig til de 4 kompetenceområder:

Mad og sundhed – Fødevarebevidsthed – Madlavning – Måltid og madkultur.

Øget krav og muligheder

Den nuværende læseplan for valgfaget madkundskab forbliver udgangspunktet for undervisningen, men da mange skoler ikke tidligere har tilbudt madkundskab som valgfag er det stadig ukendt terræn for mange skoler og undervisere. Der bliver i stor grad bygget ovenpå de kompetencer, eleverne gerne skulle have erhvervet sig gennem den obligatoriske undervisning. Der bliver sat øget krav til elevernes færdigheder hele vejen rundt og dermed også til lærernes teoretiske niveau og planlægning. Samtidig åbner der sig også muligheder for at dykke længere ned i mere specifikke problemstillinger og forsøg i undervisningen.

Konkret vil dette kursus give:

– Et indblik i hvad de forhøjede krav betyder for undervisningen
– Hvilke konsekvenser vil det få for planlægningen af undervisningen i valgfaget, f.eks. teori
  vs. praksis og økonomiske udfordringer.
– Indblik og praksiserfaring i hvordan prøven i valgfaget skal afholdes
– Inspiration til udarbejdelse af egen årsplan samt prøvespørgsmål 
– Et faglig boost og fornyet motivation til at varetage rollen som valgfagsunderviser i
  madkundskab

Kurset kommer til at være en vekselvirkning mellem teori og konkret praktisk arbejde i køkkenet.

Målgruppe:

Undervisere, der underviser eller skal undervise i madkundskab

Formål:

At gøre lærerne i stand til at tilrettelægge deres undervisning i madkundskab, og give et indblik afgangsprøven i madkundskab.

Tilmeldingsfrist
Online tilmelding

Medbring
forklæde, kokkeknive, skærebræt.

Om underviseren

Mikkel Wejdemann. Selvstændig konsulent med firmaet MadMikkel. Uddannet lærer med 11 års erfaring i folkeskole og efterskole, gæsteunderviser på læreruddannelsen på UCC – København.

Udvikler på diverse madprojekter primært målrettet børn og unge, samt efteruddannelses- og inspirationsforløb for f.eks. lærere og køkkenpersonale. Har gennem årene arbejdet tæt med maddidaktiker Helle Brønnum Carlsen og bl.a kørt undervisningsforløb og skrevet kogebog sammen. https://madmikkel.dk/

Tilbud om overnatning

Der kan tilkøbes overnatning på:

1.
HOTEL BREDEHUS (1 km) for 600 kr./ enkeltvær. eller 1050 kr./dobbeltvær.
www.hotelbredehus.dk 

2.
DANHOSTEL SKIBET (6 km)
for 425 kr.  for enkeltværelse, 500 kr. for dobbeltværelse eller 650 kr. 3-4 mandsværelse.
www.vejle-danhostel.dk

3.
RAVNING B&B (4 km)
for 350 kr.  for enkeltværelse og  450 kr. for dobbeltværelse.
http://www.ravningbed.dk

Oplys venligst om du/I ønsker overnatning og angiv det ønskede overnatningssted, når du/I tilmelder jer.

Online tilmelding HER

Scroll til toppen